Sari la continut | Sari la navigare

Unelte personale
Salt la conţinut. Căutare Întrebări frecvente Ajutor About us

Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate la Locul de Muncă

Selectare limbă :

OSHA Network
Loading
Locatia curenta: Prima pagina

Accente

Recomandaţi OSHmail unui coleg

2015-02-24

Peste 67 000 de abonaţi vă împărtăşesc deja punctul de vedere. Ca abonaţi la OSHmail, buletinul informativ al Agenţiei Europene pentru Sănătate şi Securitate în Muncă, preţuiţi faptul că primiţi informaţii la zi. OSHmail vă oferă lunar ultimele noutăţi, evenimente şi evoluţii în domeniul sănătăţii şi securităţii la locul de muncă preluate din toată lumea.

Poate că aveţi colegi, parteneri sau grupuri de colaboratori care sunt, de asemenea, interesaţi de domeniul sănătăţii şi securităţii la locul de muncă. Aţi putea să ne ajutaţi să facem OSHmail cunoscut de mai multe persoane trimiţând acest mesaj.

Faceţi clic aici pentru a-i spune unui coleg

Abonaţi-vă la OSHMail

Echipa OSHmail vă mulţumeşte

Mai multe…

Primele concluzii ale sondajului european în rândul întreprinderilor

2015-02-12

Este disponibilă acum o selecție a principalelor concluzii ale sondajului ESENER-2, a doua ediție a Sondajului european reprezentativ al EU-OSHA în rândul întreprinderilor privind riscurile noi şi emergente.
La sondaj au participat aproape 50 000 de întreprinderi europene și au fost abordate aspecte ale sănătății și securității în muncă (SSM), cu accent pe riscurile psihosociale și gestionarea SSM.
Respondenții au răspuns la întrebări despre factorii de risc major din întreprinderile lor și au raportat modul și motivul gestionării lor, identificând în același timp problemele cu care se confruntă la prevenirea riscurilor.

Descărcați primele concluzii ale sondajului ESENER-2 (în engleză)

Mai multe…

Ziua mondială a luptei împotriva cancerului: Un raport al EU-OSHA analizează modul de identificare și de prevenire a cancerului profesional

2015-02-04

Raportul analizează metodele actuale de evaluare și evidențiază lacunele existente în cunoștințele noastre actuale despre factorii de risc ai cancerului profesional și despre cancerul profesional în sine. De asemenea, raportul conține recomandări privind modul în care putem acoperi aceste lacune pentru a avansa către aplicarea de măsuri preventive.
Ziua mondială a luptei împotriva cancerului 2015 (4 februarie) are ca temă principală creșterea gradului de conștientizare în materie de depistare, tratament și asistență. Raportul EU-OSHA reprezintă un pas înainte atât în direcția unei mai bune conștientizări, cât și a îmbunătățirii cunoștințelor privind cancerul profesional.


 

Mai multe…

„Riscurile psihosociale în Europa: Amploare și strategii de prevenție” - Rezumat disponibil în 25 de limbi

2015-01-27

Acest rezumat se bazează pe un raport comun privind riscurile psihosociale la locul de muncă, elaborat de EU-OSHA și Eurofound, adresat factorilor de decizie și consultanților, profesioniștilor în domeniul SSM, precum și reprezentanților angajatorilor și lucrătorilor.
Raportul oferă o perspectivă amplă asupra riscurilor psihosociale la locul de muncă pe teritoriul Europei și oferă exemple în ceea ce privește evoluțiile atât la nivel politic, cât și la nivel de companie - toate fiind ilustrate cu exemple din viața reală și cu studii de caz.

Citiți rezumatul (disponibil în 25 de limbi)
Citiți raportul integral (în engleză)
Managementul stresului pentru locuri de muncă sănătoase

Mai multe…

În prim-plan

Campania pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase 2014-2015

Riscurile psihosociale pot apărea la fiecare loc de muncă, iar calitatea oricărui loc de muncă depinde în mod semnificativ de nivelul de stres cu care se confruntă lucrătorii.

Proiectul PE pentru lucrătorii vârstnici

Proiectul Parlamentului European privind sănătatea și securitatea în muncă pentru lucrătorii vârstnici

Cele șase domenii prioritare ale EU-OSHA pentru perioada 2014-2020

Urmăriți noul nostru videoclip oficial de prezentare.

Napo: securitatea cu un zâmbet

Faceţi cunoştinţă cu lucrătorul obişnuit care a devenit un star de cinema. Napo este eroul unei lumi animate a muncii, ale cărei filme mute se adresează deopotrivă lucrătorilor adulţi şi tineri.

ESENER: Sondajul european în rândul întreprinderilor privind riscurile noi şi emergente

Aflaţi cum cadrele de conducere şi reprezentanţii lucrătorilor din întreaga Europă gestionează riscurile pentru sănătate şi securitate la locurile lor de muncă.

OiRA: Proiectul online interactiv de evaluare a riscurilor

Descoperiţi aplicaţia noastră web gratuită care permite unei reţele tot mai extinse de parteneri să dezvolte instrumente personalizate de evaluare a riscurilor pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici.