Sari la continut | Sari la navigare

Unelte personale
Salt la conţinut. Căutare Întrebări frecvente Ajutor About us

Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate la Locul de Muncă

Selectare limbă :

OSHA Network
Loading
Locatia curenta: Prima pagina

Accente

Articolul special OSHwiki – Către o cultură a securității și sănătății în muncă

2015-04-15

Articolul special OSHwiki al acestei luni analizează problema culturii organizaționale, care joacă un rol-cheie în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM). Așa cum se explică în articol, cultura organizațională se referă la valori, norme, opinii și tabuuri comune în cadrul unei organizații, care influențează procedurile de lucru, modul în care sunt percepute și înțelese riscurile în domeniul SSM și modul în care acestea sunt tratate.

Investiția în dezvoltarea unei culturi corporative care acordă o importanţă deosebită securității și sănătății este, prin urmare, un aspect esențial nu numai pentru organizații. Este o prioritate și pentru Uniunea Europeană și pentru alte organizații internaționale, precum Organizația Internațională a Muncii (OIM), care a consacrat Ziua mondială a securității și sănătății 2015 acestei teme în cadrul apelului la acțiune „Alăturați-vă și contribuiți la crearea unei culturi de prevenție în domeniul SSM”.

 

Mai multe…

EU-OSHA pune la dispoziție gratuit o bază de date online cu publicații în domeniul SSM

2015-04-07

Vă interesează surse de informaţii despre sănătatea şi securitatea în muncă? Colecţia noastră cuprinde o gamă largă de publicaţii, de la rapoarte de cercetare la buletine electronice e-facts pe anumite subiecte, toate concepute pentru a fi utilizate la locul de muncă. Descărcarea este gratuită. Puteți efectua căutările în bibilotecă după limbă, subiect sau cuvinte cheie și puteți găsi o mulțime de publicații în legătură cu principalele domenii și teme SSM.

Vizitați secțiunea de publicații acum

 

Mai multe…

Evaluarea comparativă și schimbul de bune practici în SSM - rezumatul este disponibil

2015-03-24

Un rezumat al conferinței este disponibil acum pentru evenimentul Evaluarea comparativă și schimbul de bune practici în SSM care este o ocazie pentru întreprinderi de a-și compara cunoștințele în domeniul practicilor de sănătate și securitate. Cele patru ateliere au abordat următoarele teme: a învăța din accidente, leadership-ul în SSM, cultura securității și sănătății și indicatorii de performanță în SSM.
 

Mai multe…

OiRA în dialogul social sectorial european

2015-03-17

Reușita Proiectului online interactiv de evaluare a riscurilor (OiRA) nu se reflectă numai în numărul de parteneri naționali deja participanți (15). În plus, mai multe comitete de dialog social sectorial european au profitat de posibilitățile deosebite pe care le oferă OiRA.
 

Mai multe…

În prim-plan

Campania pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase 2014-2015

Riscurile psihosociale pot apărea la fiecare loc de muncă, iar calitatea oricărui loc de muncă depinde în mod semnificativ de nivelul de stres cu care se confruntă lucrătorii.

Proiectul PE pentru lucrătorii vârstnici

Proiectul Parlamentului European privind sănătatea și securitatea în muncă pentru lucrătorii vârstnici

Cele șase domenii prioritare ale EU-OSHA pentru perioada 2014-2020

Urmăriți noul nostru videoclip oficial de prezentare.

Napo: securitatea cu un zâmbet

Faceţi cunoştinţă cu lucrătorul obişnuit care a devenit un star de cinema. Napo este eroul unei lumi animate a muncii, ale cărei filme mute se adresează deopotrivă lucrătorilor adulţi şi tineri.

ESENER: Sondajul european în rândul întreprinderilor privind riscurile noi şi emergente

Aflaţi cum cadrele de conducere şi reprezentanţii lucrătorilor din întreaga Europă gestionează riscurile pentru sănătate şi securitate la locurile lor de muncă.

OiRA: Proiectul online interactiv de evaluare a riscurilor

Descoperiţi aplicaţia noastră web gratuită care permite unei reţele tot mai extinse de parteneri să dezvolte instrumente personalizate de evaluare a riscurilor pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici.