Gå till innehållet. | Gå till navigering.

Personliga verktyg

Välj språk:

Arbetsmiljöbyråns nätverk
Loading
Du är här: Hem

Höjdpunkter

Riktmärkning och utbyte av god arbetsmiljöpraxis – nu finns en sammanfattning

2015-03-24

Nu har vi publicerat en sammanfattning av konferensen "Benchmarking and exchange of good practices in OSH" (riktmärkning och utbyte av god arbetsmiljöpraxis), där företag fick tillfälle att jämföra kunskap om arbetsmiljöpraxis. Det hölls fyra workshoppar om lärdomar av olyckor, arbetsmiljöledarskap, säkerhets- och hälsokultur och resultatindikatorer för arbetsmiljö.
 

Mer…

OiRA i de sektorsvisa sociala dialogerna inom EU

2015-03-17

Framgången för det interaktiva riskbedömningsprojektet på nätet (OiRA) återspeglas inte bara av antalet nationella samarbetspartner som engagerat sig (15). Flera av EU:s kommittéer för social dialog har dessutom dragit nytta av den unika möjlighet som OiRA erbjuder.
 

Mer…

Europeiska företag och organisationer får beröm för att de förebygger stress på arbetsplatsen

2015-03-05

Som en del av Europeiska arbetsmiljöbyråns kampanj "Friska arbetsplatser förebygger stress" samlade byrån vid en ceremoni över 100 officiella kampanjpartner som alla genomfört åtgärder för att minska de psykosociala riskerna och stressen på arbetet. Ceremonin leddes av EU-kommissionär Marianne Thyssen och EU-Oshas direktör Christa Sedlatschek.
 

Mer…

8 mars – Internationella kvinnodagen

2015-03-04

I över hundra år har internationella kvinnodagen främjat jämställdhet mellan könen och firat kvinnans ekonomiska, politiska och sociala framsteg. 45 procent av arbetskraften i EU utgörs av kvinnor. Men fortfarande är alltför många arbetsplatser utformade med utgångspunkt i en typisk manlig arbetstagare. För att kvinnor i arbetslivet ska få en starkare ställning och förbättrad hälsa, säkerhet och produktivitet krävs det ett genusmedvetet perspektiv i arbetet med arbetsmiljöfrågor.

Mer…

I fokus

Kampanjen Ett hälsosamt arbetsliv 2014–2015

Psykosociala risker kan uppstå på alla arbetsplatser och en arbetsplats kvalitet hänger nära samman med graden av stress hos arbetstagarna.

Europaparlamentets projekt för äldre arbetstagare

Europaparlamentets projekt om äldre arbetstagares arbetsmiljö

Napo: Säkerhet med ett leende

Träffa den vanlige arbetaren som blev filmstjärna. Napo är hjälte i en animerad arbetsvärld och hans stumfilmer talar till både vuxna och unga arbetstagare.

Esener: Den europeiska företagsundersökningen om nya och framväxande risker

Ta reda på hur chefer och arbetstagarföreträdare över hela Europa hanterar arbetsmiljörisker på sina arbetsplatser.

OiRA: Interaktivt riskbedömningsprojekt på nätet

Upptäck vår kostnadsfria webbapplikation som gör det möjligt för ett växande partnernätverk att utarbeta skräddarsydda riskbedömningsverktyg för mikroföretag och små företag.