Preskoči na vsebino | Preskoči na navigacijo

Osebna orodja
Preskoči na vsebino. Išči Pogosto zastavljena vprašanja Pomoč O nas

Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu

Izberi jezik:

Mreža Agencije o VZD
Loading
Nahajate se tu: Domov

Pomembno obvestilo

28. april - ključni datum za varnost in zdravje pri delu

23.04.2015

Sodelujte pri izgradnji kulture preprečevanja na področju varnosti in zdravja pri delu je tema Svetovnega dneva varnosti in zdravja pri delu, ki ga organizira Mednarodna organizacija dela (MOD).
Nacionalna kultura varnosti in zdravja pri delu je po mnenju Mednarodne organizacije dela eno tistih področij, kjer je pravica do varnega in zdravega delovnega okolja spoštovana na vseh ravneh, ko vlade, delodajalci in delavci z upoštevanjem opredeljenih pravic, odgovornosti in dolžnosti dejavno sodelujejo pri zagotavljanju varnega in zdravega delovnega okolja, in kjer je najpomembnejša prednostna naloga pripisana načelu preprečevanja.

Več…

Članek iz spletne enciklopedije OSHwiki v središču pozornosti – na poti do kulture varnosti in zdravja pri delu

15.04.2015

Ta mesec je v središču pozornosti članek iz spletne enciklopedije OSHwiki, ki obravnava vprašanje organizacijske kulture, ki ima pomembno vlogo pri zagotavljanju varnosti in zdravja pri delu. Kot je razvidno iz članka, se organizacijska kultura nanaša na skupne vrednote, standarde, stališča in tabuje v organizaciji, ki vplivajo na delovne procese, zaznave in razumevanje tveganj na področju varnosti in zdravja pri delu in na to, kako se organizacija z njimi spopada.

Zato vlaganje v razvoj organizacijske kulture, v kateri sta varnost in zdravje visoko cenjena, ni pomembna naloga samo za posamične organizacije. Je tudi prednostna naloga Evropske unije in drugih mednarodnih organizacij, kot je Mednarodna organizacija dela (MOD), ki je tej temi namenila svetovni dan varnosti in zdravja 2015 s pozivom „Pridružite se pri izgradnji kulture preprečevanja na področju varnosti in zdravja pri delu“.

Več…

Agencija EU‑OSHA omogoča brezplačen dostop do spletne podatkovne zbirke publikacij s področja varnosti in zdravja pri delu

07.04.2015

Vas bi zanimali različni viri informacij o varnosti in zdravju pri delu? Naša zbirka publikacij vključuje vse od poročil o poglobljenih raziskavah do tematskih biltenov e-dejstva, namenjenih uporabi na delovnem mestu. Vse te publikacije je mogoče prenesti s spleta brezplačno. Po zbirki publikacij lahko iščete po posameznih jezikih, temah ali ključnih besedah, na voljo pa so tudi številne večjezične publikacije, ki se nanašajo na glavna področja in tematike o varnosti in zdravju pri delu.

Obiščite naš razdelek o publikacijah

 

Več…

Na voljo je povzetek o primerjavi in izmenjavi dobrih praks na področju varnosti in zdravja pri delu

24.03.2015

Na voljo je povzetek konference s prireditve „Primerjava in izmenjava dobrih praks s področja varnosti in zdravja pri delu“, na kateri so podjetja imela priložnost primerjati svoje poznavanje praks s področja varnosti in zdravja pri delu. Na štirih delavnicah, ki so bile organizirane na tej prireditvi, so bile predstavljene naslednje tematike: kakšen je nauk preteklih nezgod, vloga vodstva na področju varnosti in zdravja pri delu, kultura varnosti in zdravja ter kazalniki učinkovitosti na področju varnosti in zdravja pri delu.
 

Več…

In Focus

Kampanja za zdravo delovno okolje 2014 – 2015

Psihosocialna tveganja se lahko pojavijo na vsakem delovnem mestu, kakovost delovnega mesta pa je precej povezana z ravnjo stresa, ki ga doživljajo delavci.

Projekt EP za starejše delavce

Projekt Evropskega parlamenta o varnosti in zdravju pri delu za starejše delavce

Šest prednostnih področij agencije EU-OSHA za obdobje 2014–2020

Oglejte si naš nov video posnetek o agenciji.

Napo: Varnost z nasmehom

Spoznajte običajnega delavca, ki je postal filmska zvezda. Napo je junak animiranega sveta dela, čigar nemi filmi so namenjeni odraslim, pa tudi mladim delavcem.

ESENER: evropska raziskava podjetij o novih in nastajajočih tveganjih

Ugotovite, kako vodstvo in predstavniki delavcev iz vse Evrope obvladajo tveganja za varnost in zdravje v svojem delovnem okolju.

OiRA: spletno interaktivno orodje za oceno tveganja

Odkrijte našo brezplačno spletno programsko orodje, ki naraščajoči mreži partnerjev omogoča, da razvijejo lastno orodje za oceno tveganja v mikro in malih podjetjih.