Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen
Overgaan naar content. Zoeken FAQ Help Over ons

Europees Agentschap voor de veiligheid en de gezondheid op het werk

Selecteer talen:

OSHA-netwerk
Loading
U bent hier: Home

Hoogtepunten

Maak van iedere dag een Werelddag tegen tabak! - EU-OSHA voor rookvrije gezonde werkplekken

26-05-2015

Ieder jaar op 31 mei is het 'Wereld Niet Roken Dag'. Op die dag worden de gezondheidsrisico's in verband met tabaksgebruik belicht en worden er oproepen gedaan voor effectief beleid tegen roken.

Bekend is dat roken verband houdt met aandoeningen aan luchtwegen, hart en bloedvaten en leidt tot een sterk vergroot risico op bepaalde vormen van kanker. Maar indirecte blootstelling aan roken of passief roken is ook een significante oorzaak van ziekte, invaliditeit en overlijden in de Europese Unie.

In verscheidene Europese landen geldt een rookverbod op de werkplek, maar toch staan sommige werknemers nog altijd bloot aan omgevingsrook.

EU-OSHA doet een beroep op werkgevers en werknemers om samen tabaksrook uit de werkplek te bannen. Gezonde werkplekken zijn rookvrij!

Lees de handleidingen voor werkgevers en werknemers om rookvrije werkplekken te creëren

OSHwiki-artikel over werkgerelateerde blootstelling aan tabaksrook

Kijk naar "Napo in ... longen aan het werk"

Doe mee met de campagne 'Ex-rokers zijn niet te stoppen

 

 

Meer…

Focal points van EU-OSHA: maak gebruik van het netwerk om veiligheid en gezondheid op het werk te bevorderen.

20-05-2015

EU-OSHA is een netwerkorganisatie. Focal points in ruim dertig Europese landen dragen bij tot onze informatiediensten en voeren campagnes op nationaal niveau. Hun steun en toewijding zijn van cruciaal belang voor een mentaliteit van risicopreventie op de werkplek.

Lees meer over ons netwerk van focal points.

 

Meer…

Houd contact: verken onze sociale netwerken

12-05-2015

EU-OSHA is actief aanwezig op sociale media en gebruikt deze als centra voor het delen van kennis over veiligheid en gezondheid op het werk (VGW).

Dankzij de socialemediakanalen kunnen we in contact treden met een breder publiek en rechttoe rechtaan boodschappen overbrengen, wat een meerwaarde biedt aan onze inspanningen voor veiligere, gezondere en productievere werkplekken in de EU .

Wij zijn aanwezig op de volgende platforms voor sociaal netwerken: Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube en Slideshare.

Wacht niet langer en sluit u aan bij onze groeiende VGW-gemeenschap.

Meer…

9 mei - Europa-dag, omdat Europa is er ook voor u is!

07-05-2015

Op 9 mei 2015 is het weer Europa-dag. Het is dan 65 jaar geleden dat de ondertekening van de "verklaring van Schuman" het historische begin vormde van de Europese integratie. De Europese Unie werkt aan een sterker Europa in de wereld. Het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) draagt daaraan bij door ervoor te zorgen dat in Europa de werkplekken veiliger, gezonder en productiever worden.

Op deze negende mei gaat EU-OSHA in Bilbao de straat op om aandacht te vragen voor het belang van effectief stressmanagement en de psychosociale risico's op de werkplek met zijn Europese campagne Een gezonde werkplek is een werkplek zonder stress. U kunt ons helpen met #EUmanagestress door ons te volgen op de sociale media via @EU_OSHA.

Ook bij andere EU-instellingen zijn de deuren de hele dag voor het publiek geopend. Kijk voor meer informatie op Opendeurdag van de Europese instellingen en doe mee via #euopendoors aan allerlei activiteiten.

Meer…

In Focus

Campagne 'Een gezonde werkplek' 2014-2015

Psychosociale risico’s kunnen zich op elke werkplek voordoen, en de kwaliteit van de werkplek houdt in grote mate verband met de mate van stress die door werknemers wordt ervaren.

Project van het Europees Parlement voor oudere werknemers

Project van het Europees Parlement over veiligheid en gezondheid op het werk van oudere werknemers

De zes prioriteiten van EU-OSHA voor 2014-2020

Bekijk de nieuwe video over onze organisatie.

Napo: veiligheid met een glimlach

Ontmoet deze gewone arbeider die een filmster werd. Napo is de held van een tekenfilm over de arbeidswereld. De stomme films spreken jonge en oudere werknemers aan.

ESENER: Europese bedrijvenenquête over nieuwe en opkomende risico’s

Zie hoe managers en werknemersvertegenwoordigers uit heel Europa omgaan met gezondheids- en veiligheidsrisico's op hun werkvloer.

OiRA: Interactieve onlinetool voor risicobeoordeling

Ontdek onze gratis webapplicatie waarmee steeds meer partners van microbedrijven en kleine ondernemingen hun eigen risicobeoordelingstools kunnen ontwikkelen.