Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen
Overgaan naar content. Zoeken FAQ Help Over ons

Europees Agentschap voor de veiligheid en de gezondheid op het werk

Selecteer talen:

OSHA-netwerk
Loading
U bent hier: Home

Hoogtepunten

Benchmarking en uitwisseling van goede praktijken op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk (VGW) – samenvatting nu beschikbaar

24-03-2015

De samenvatting van de conferentie ‘Benchmarking en uitwisseling van goede praktijken op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk’ is nu beschikbaar. Deze conferentie bood de deelnemende bedrijven de kans hun kennis van VGW-praktijken onderling te vergelijken, en omvatte vier workshops: leren uit ongevallen, leiderschap op het gebied van VGW, gezondheids- en veiligheidscultuur en VGW-prestatie-indicatoren.

Meer…

OiRA in de Europese sociale dialoog

17-03-2015

Het succes van het project voor online interactieve risicobeoordeling (OiRA) komt niet alleen tot uitdrukking in het aantal reeds betrokken nationale partners (15). Ook diverse comités voor sociale dialoog in de EU hebben al profijt getrokken van de unieke mogelijkheden die OiRA biedt.
 

Meer…

Vooraanstaande Europese bedrijven en organisaties krijgen erkenning voor het beheersen van stress op de werkplek

05-03-2015

Als onderdeel van EU-OSHA's campagne 'Gezond werk is werk zonder stress!' heeft het Agentschap tijdens een plechtigheid onder leiding van EU-commissaris Marianne Thyssen en de directeur van EU-OSHA, Christa Sedlatschek, meer dan 100 officiële campagnepartners bijeengebracht die maatregelen hebben getroffen om psychosociale risico's en stress op de werkplek terug te dringen.
 

Meer…

8 maart - Internationale Vrouwendag

04-03-2015

Al sinds meer dan honderd jaar wordt op 8 maart overal ter wereld de Internationale Vrouwendag georganiseerd om de economische, politieke en sociale verworvenheden van vrouwen te vieren en voor meer gelijkheid tussen man en vrouw te ijveren. 45% van alle werknemers in de Europese Unie zijn vrouwen, en toch zijn nog te veel werkplekken ontworpen vanuit het standpunt van een mannelijke werknemer. Er is behoefte aan een ‘gendergevoelige’ benadering van veiligheid en gezondheid op het werk om het arbeidsleven van vrouwen gezonder, veiliger en productiever te maken.

Meer…

In Focus

Campagne 'Een gezonde werkplek' 2014-2015

Psychosociale risico’s kunnen zich op elke werkplek voordoen, en de kwaliteit van de werkplek houdt in grote mate verband met de mate van stress die door werknemers wordt ervaren.

Project van het Europees Parlement voor oudere werknemers

Project van het Europees Parlement over veiligheid en gezondheid op het werk van oudere werknemers

De zes prioriteiten van EU-OSHA voor 2014-2020

Bekijk de nieuwe video over onze organisatie.

Napo: veiligheid met een glimlach

Ontmoet deze gewone arbeider die een filmster werd. Napo is de held van een tekenfilm over de arbeidswereld. De stomme films spreken jonge en oudere werknemers aan.

ESENER: Europese bedrijvenenquête over nieuwe en opkomende risico’s

Zie hoe managers en werknemersvertegenwoordigers uit heel Europa omgaan met gezondheids- en veiligheidsrisico's op hun werkvloer.

OiRA: Interactieve onlinetool voor risicobeoordeling

Ontdek onze gratis webapplicatie waarmee steeds meer partners van microbedrijven en kleine ondernemingen hun eigen risicobeoordelingstools kunnen ontwikkelen.