Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools
Aqbeż għall-kontenut. Fittex FAQ Għajnuna Dwarna

L-Aġenzija Ewropea għas-Sigurtà u s-Saħħa fuq il-post tax-Xogħol

Agħżel Lingwa:

Netwerk ta’ l-OSHA
Loading
You are here: Home Dwarna Kif aħna organizzati

Kif aħna organizzati

Igazgató

Ir-Regolament ta’ Stabbiliment tal-EU-OSHA jgħid li l-Aġenzija għandha tkun immexxija minn Direttur maħtur mill-Bord ta’ Tmexxija fuq proposta tal-Kummissjoni għal perjodu ta’ ħames snin li jista’ jiġġedded.

Dr. Christa Sedlatschek inħatret Direttur fl-2011.

Dr Christa Sedlatschek hija tabiba (Università ta’ Vjenna) u speċjalista fis-saħħa fuq il-post tax-xogħol.

Az igazgató az Ügynökség hivatalos jogi képviselője, feladata az Ügynökség – pénzügyi, adminisztratív és személyzeti kérdésekre egyaránt kiterjedő – irányítása és napi szintű működésének biztosítása. A megbízatás öt évre szól, egy alkalommal megújítható, és az igazgató az igazgatási tanácsnak tartozik beszámolási felelősséggel.

Igazgatási tanács

Az igazgatási tanács fogalmazza meg a célkitűzéseket és a stratégiákat, valamint meghatározza a további információt vagy intézkedéseket igénylő, kiemelt fontosságú munkavédelmi kérdéseket. Kinevezi az Ügynökség igazgatóját és jóváhagyja az éves üzleti tervet, a munkaprogramot, az éves jelentést és a költségvetést.

A tanács az EU-tagállamok kormányainak, munkaadóinak és munkavállalóinak képviselőiből, az Európai Bizottság képviselőiből és egyéb megfigyelőkből áll.

A tanács elnöke a három érdekcsoportból kerül ki felváltva, évenkénti váltásban.

Tanácsadó csoportok

A tanácsadó csoportok, amelyek feladatkörébe az Ügynökség Európai Kockázatkutató Központja, valamint a munkakörnyezeti információs, kommunikációs és promóciós egység tevékenységei tartoznak, stratégiai iránymutatással látnak el minket, és visszajelzést adnak munkánkkal kapcsolatban. A csoportok tagjait, akik kormányokhoz, munkaadói és munkavállalói csoportokhoz tartozó személyek, az EU-OSHA és annak igazgatási tanácsa nevezik ki.

Elnökség

Az elnökség felügyeleti csoportként működik, ellenőrizi az Ügynökség működési teljesítményét, és évente négyszer hívják össze. Az igazgatási tanács tizenegy tagjából áll.

Fókuszpontok

Elsődleges munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi információs hálózatunk az EU-tagállamokban, a tagjelölt országokban és az EFTA-tagországokban működő fókuszpontokból áll. A fókuszpontokat az egyes kormányok nevezik ki hivatalos képviselővé, és azok általában az illetékes nemzeti munkavédelmi szervek.

Információkkal és visszajelzésekkel támogatják kezdeményezéseinket, és a kormányok, munkaadók és munkavállalók képviselőt magában tömörítő nemzeti hálózatokkal dolgoznak. A fókuszpontok hozzájárulnak az „Egészséges munkahely” kampányhoz, kezelik a nemzeti honlapokat, és szakértői csoportjainkba képviselőket neveznek ki.

Szakértői csoportok

Számos szakértői csoport járul hozzá munkánkhoz és ad a szakterületével, pl. az internettel, az Európai Kockázatkutató Központtal és a munkakörnyezeti információval kapcsolatos tanácsot. A nemzeti fókuszpontok nevezik ki őket, a Bizottságot, a munkaadókat és a munkavállalókat képviselő megfigyelőkkel együtt.

Témaközpontok

A Témaközpontok a munkavédelem területén tevékenykedő nemzeti intézetek szerződéses konzorciumai, amelyek feladata munkánk kulcsterületeinek támogatása a nemzeti adatok összegyűjtése és elemzése útján.

Jelenlegi témaközpontunk vezetője a Finn Egészségvédelmi Intézet (FIOH)

Alkalmazottak

Az Ügynökség munkatársai, akik munkavédelmi, kommunikációs és közigazgatási szakértők, magas szintű tudást hoznak magukkal egész Európából.

 

 

Az ügynökség hálózatának felépítése

Bullettin b’xejn

Irċievi aġġornament mingħandna darba fix-xahar dwar is-saħħa u s-sigurtà fuq il-post tax-xogħol

Agħmel abbonament

Tista' wkoll tuża s-Servizz t'Allert tagħna!