Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Átlépés tartlaomhoz. Keresés GYAK segítség Magunkról

Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség

Nyelv kijelölése:

OSHA Hálózat
Loading
Ön itt áll: Főoldal

Címlapon

Vezető európai vállalatok és szervezetek kaptak elismerést a munkahelyi stressz kezelésért

2015. 03. 05.

Az EU-OSHA „Egészséges munkahelyek – Kezeljük a stresszt!” kampánya keretében az Ügynökség által Marianne Thyssen uniós biztos és Christa Sedlatschek, az EU-OSHA igazgatója elnökletével megrendezett ünnepségen több mint 100 hivatalos kampánypartner vett részt, akik folyamatosan alkalmaznak a munkahelyen tapasztalt pszichoszociális kockázatok és stressz csökkentését célzó intézkedéseket.
 

Több…

Március 8. – Nemzetközi nőnap

2015. 03. 04.

A nemzetközi nőnap immár több mint 100 éve ünnepli a nők által világszerte elért gazdasági, politikai és társadalmi vívmányokat, valamint hozzájárult a nemek közötti egyenlőség javításához. Annak ellenére, hogy az Európai Unió foglalkoztatott lakosságának 45%-a nő, még mindig túl sok az olyan munkahely, amelyet a férfi munkavállalókat szem előtt tartva alakítanak ki. A munkahelyi biztonság és egészségvédelem területén a nemek közötti egyenlőséget érvényre juttató megközelítésére van szükség ahhoz, hogy a nők munkájukat egészségesebben, nagyobb biztonságban és termelékenyebben végezhessék.

Több…

Ajánlja az OSHmailt egy munkatársának!

2015. 02. 24.

Ma már több mint 67 000 regisztrált olvasó osztja az Ön véleményét. Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség hírlevele, az OSHmail olvasójaként bizonyára Ön is értékeli a jól informáltság előnyeit. Az OSHmail minden hónapban beszámol a munkahelyi biztonságot és egészségvédelmet érintő legfrissebb hírekről, eseményekről és történésekről az egész világból.

Az Ön környezetében azonban lehetnek más munkatársak, partnerek vagy közösségi hálózatok is, akik érdeklődnek a munkahelyi biztonság és egészségvédelem témaköre iránt. Ha továbbítaná nekik ezt az üzenetet, segíthetne nekünk abban, hogy még több embernek eljuttathassuk az OSHmailt.

Kattintson ide és ossza meg munkatársával

Feliratkozás az OSHMailre

Köszönettel: az OSHmail csapata

Több…

Második európai vállalati felmérésünk első megállapításai

2015. 02. 12.

Mostantól elérhetők az ESENER-2, azaz az új és újonnan felmerülő kockázatokról szóló, EU-OSHA által kidolgozott európai vállalati felmérés második kiadásának főbb megállapításai.
Mintegy 50 000 európai vállalkozást vizsgáltak meg a munkahelyi biztonság és egészségvédelem szempontjából, mégpedig a pszichoszociális kockázatokra és a munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi vezetésre összpontosítva.
A válaszadók válaszoltak a vállalatukra jellemző legfőbb kockázati tényezőkkel kapcsolatos kérdésekre, leírták azok kezelésének módját és okát, valamint azonosították a megelőzés útjában álló akadályokat.

Az ESENER-2 legfőbb megállapításainak letöltése (angolul)

Több…

Fókuszban

2014-2015. évi Egészséges munkahelyek kampány

Minden munkahelyen előfordulhatnak pszichoszociális kockázatok, és a munkahely minősége nagymértékben függ a munkavállalók által tapasztalt stressz mértékétől.

Az idősödő munkavállalókkal foglalkozó EP-projekt

Az idősödő munkavállalók munkahelyi egészségvédelmével és biztonságával foglalkozó európai parlamenti projekt

Az EU-OSHA hat prioritási területe 2014–2020 között

Tekintse meg új vállalati videofilmünket!

Napo: Biztonság humorosan bemutatva

Hétköznapi munkás, aki filmsztár lett. Napo animált hős, aki némafilmjei révén felnőtt és ifjú munkavállalókat szólít meg.

ESENER: Új és újonnan felmerülő kockázatokról szóló európai vállalati felmérés

Olvassa el, hogyan kezelik az európai vezetők és munkavállalók képviselői az egészségügyi és biztonsági kockázatokat a munkahelyeken!

OiRA: Online interaktív Kockázatértékelés projekt

Fedezze fel az ingyenes webes alkalmazásunkat, amely folyamatosan növekvő partnerhálózatunk számára lehetővé teszi mikro- és kisvállalkozások számára testreszabott kockázatértékelési eszközök kifejlesztését.