Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Átlépés tartlaomhoz. Keresés GYAK segítség Magunkról

Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség

Nyelv kijelölése:

OSHA Hálózat
Loading
Ön itt áll: Főoldal

Címlapon

Az OSHwiki kiemelt cikke – A munkahelyi biztonság és egészségvédelem kultúrájának megteremtése

2015. 04. 15.

Az OSHwiki e havi kiemelt cikke a szervezeti kultúra kérdésével foglalkozik, amely alapvető fontosságú a munkahelyi biztonság és egészségvédelem szempontjából. Mint azt a cikk kifejti, a szervezeti kultúra a szervezeten belüli olyan közös értékek, normák, vélemények és tabuk összességét jelenti, amelyek befolyásolják a munkafolyamatokat, valamint a munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi kockázatok felismerését, megértését és kezelésének módját.

Ezért az egészséget és biztonságot előtérbe helyező vállalati kultúra kialakításába való befektetés nem csupán a vállalatok számára fontos kérdés. Prioritást jelent az Európai Unió és más nemzetközi szervezetek, például a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) számára is, amely e téma jegyében rendezi meg a 2015. évi biztonsági és egészségvédelmi világnapot a következő felhívással: „Együtt a megelőzés kultúrájáért a munkahelyi biztonság és egészségvédelem terén”.

Több…

Az EU-OSHA munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi kiadványok online adatbázisa ingyenesen hozzáférhető

2015. 04. 07.

Szeretne naprakész tájékoztatást a munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi témákban? Kiadványaink között részletes kutatási jelentések és témakörönként csoportosított, munkahelyen használandó e-tájékoztatók is szerepelnek. Valamennyi kiadvány ingyenesen letölthető. A könyvtárban nyelvek, témakörök vagy kulcsszavak alapján lehet keresni a munkahelyi biztonság és egészségvédelem főbb területeihez és témáihoz kapcsolódó többnyelvű kiadványok között.

Tekintse meg kiadványainkat!

 

Több…

Helyes munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi gyakorlatok összevetése és cseréje – az összefoglaló elérhető

2015. 03. 24.

A vállalatok számára a munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi gyakorlati ismeretek összehasonlítására lehetőséget biztosító "Benchmarking and exchange of good practices in OSH" (Helyes munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi gyakorlatok összevetése és cseréje) rendezvényhez kapcsolódóan már elérhető a konferencia összefoglalója. A négy megtartott műhelytalálkozó témái a következők voltak: következtetések levonása a balesetekből, munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi irányítás, munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi kultúra, valamint munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi mutatók.
 

Több…

Az OiRA szerepe az európai ágazati szociális párbeszédben

2015. 03. 17.

Az online interaktív kockázatértékelési projekt (OiRA) sikerét nem csupán a már résztvevő nemzeti partnerek száma (15) jelzi, hanem az is, hogy az ágazati szociális párbeszédért felelős uniós bizottságok közül jó néhány él az OiRA által kínált kivételes lehetőségekkel.
 

Több…

Fókuszban

2014-2015. évi Egészséges munkahelyek kampány

Minden munkahelyen előfordulhatnak pszichoszociális kockázatok, és a munkahely minősége nagymértékben függ a munkavállalók által tapasztalt stressz mértékétől.

Az idősödő munkavállalókkal foglalkozó EP-projekt

Az idősödő munkavállalók munkahelyi egészségvédelmével és biztonságával foglalkozó európai parlamenti projekt

Az EU-OSHA hat prioritási területe 2014–2020 között

Tekintse meg új vállalati videofilmünket!

Napo: Biztonság humorosan bemutatva

Hétköznapi munkás, aki filmsztár lett. Napo animált hős, aki némafilmjei révén felnőtt és ifjú munkavállalókat szólít meg.

ESENER: Új és újonnan felmerülő kockázatokról szóló európai vállalati felmérés

Olvassa el, hogyan kezelik az európai vezetők és munkavállalók képviselői az egészségügyi és biztonsági kockázatokat a munkahelyeken!

OiRA: Online interaktív Kockázatértékelés projekt

Fedezze fel az ingyenes webes alkalmazásunkat, amely folyamatosan növekvő partnerhálózatunk számára lehetővé teszi mikro- és kisvállalkozások számára testreszabott kockázatértékelési eszközök kifejlesztését.