Μετάβαση στο περιεχόμενο. | Μετάβαση στην πλοήγηση

Προσωπικά εργαλεία
Μετάβαση στο περιεχόμενο. Αναζήτηση Συχνές ερωτήσεις Βοήθεια Πληροφορίες σχετικά με τον Οργανισμό

Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία

Επιλογή γλώσσας:

Δίκτυο του Οργανισμού για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία
Loading
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα

Επισημάνσεις

Ευρωπαϊκά Βραβεία Καλής Πρακτικής - ανοιχτή πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων

18/04/2014

Ο EU-OSHA διοργανώνει τον 12ο διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Καλής Πρακτικής στον τομέα της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας. Στον διαγωνισμό καλούνται να λάβουν μέρος ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ή οργανισμοί που εφαρμόζουν μέτρα για την επιτυχή αντιμετώπιση του άγχους και των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στον χώρο εργασίας.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου
Επισκεφθείτε την ειδική ενότητα για τα Βραβεία Καλής Πρακτικής
Τηλεφορτώστε το φυλλάδιο Καλής Πρακτικής
#EUmanagestress στο Twitter

 

Περισσότερα…

EU-OSHA and OSALAN in a joint visit at the Bilbao Port

16/04/2014

As part of the regular cooperation between EU-OSHA and the Basque Institute for Safety and Health at Work (OSALAN) a joint visit to Bilbao Port was organized to get to know first-hand some of the safety and health good practices implemented by the Port.

This was a unique opportunity for exchange of knowledge and networking as well as introduction to different activities and projects carried out by the three organizations.

Director of EU-OSHA, Christa Sedlatschek, presented the campaign Healthy Workplaces Manage Stress officially launched in Brussels early April.

Read more

Περισσότερα…

#EUmanagestress - η εκστρατεία του EU-OSHA καλεί εργοδότες και εργαζόμενους να αντιμετωπίσουν το εργασιακό άγχος

07/04/2014

Ο EU-OSHA ξεκινά μια διετή πανευρωπαϊκή εκστρατεία με τίτλο «Διαχείριση του άγχους σε Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας».

Μιλώντας κατά την έναρξη της εκστρατείας στις Βρυξέλλες, ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και ένταξης, László Andor, και ο έλληνας υφυπουργός εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, κάλεσαν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να αναγνωρίσουν την ανάγκη αντιμετώπισης του εργασιακού άγχους. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύουν την υγεία των εργαζομένων και την παραγωγικότητα των επιχειρήσεών τους.

Η Christa Sedlatschek, διευθύντρια του EU-OSHA, επισήμανε ότι εργοδότες, εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους μπορούν να συνεργαστούν για την επιτυχή διαχείριση και πρόληψη του εργασιακού άγχους και των ψυχοκοινωνικών κινδύνων και ότι στόχος της εκστρατείας για τους Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας είναι να βοηθήσει τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση. 

Διαβάστε το δελτίο Τύπου
Επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο της εκστρατείας για τους Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας

Περισσότερα…

Inauguration of new premises and signature of Seat Agreement mark historic day for EU-OSHA

31/03/2014

Speaking at the inauguration of the brand new premises in the Miribilla area of Bilbao, the European Commissioner for Employment, Social Affairs and Inclusion, László Andor announced that the European Commission would shortly publish its much-awaited EU Strategic Framework on Health and Safety at Work.

In the second historic development of the day, the Spanish Deputy Secretary for Employment and Social Security, Pedro Llorente and EU-OSHA Director Dr Christa Sedlatschek signed a Seat Agreement between the Kingdom of Spain and the European Union.

Read the press release
See photos of the event
Watch the video

Περισσότερα…

Στο προσκήνιο

Εκστρατεία για τους Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας 2014-2015

Οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι μπορούν να εκδηλωθούν σε κάθε χώρο εργασίας και η ποιότητα του χώρου εργασίας συνδέεται στενά με το επίπεδο του άγχους που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Σχέδιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας

Σχέδιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας

Εργαλειοθήκη εκστρατείας

Η υλοποίηση εκστρατειών για την ασφάλεια και την υγεία γίνεται ευκολότερη. Διερευνήστε τη συλλογή εργαλείων εκστρατείας και πραγματικών παραδειγμάτων.

Napo: Ασφάλεια με χαμόγελο

Συναντήστε έναν απλό εργαζόμενο που μετατράπηκε σε κινηματογραφικό αστέρα. Ο Napo είναι ο ήρωας κινουμένων σχεδίων με θέμα τον κόσμο της εργασίας ο οποίος μέσω των βουβών ταινιών στις οποίες πρωταγωνιστεί μιλάει τη γλώσσα τόσο των ενηλίκων όσο και των νέων εργαζομένων.

ESENER: Ευρωπαϊκή έρευνα για τους νέους και τους αναδυόμενους κινδύνους στις επιχειρήσεις

Μάθετε πώς τα διοικητικά στελέχη και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Ευρώπη διαχειρίζονται τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας τους.

OiRA: Έργο επιγραμμικής διαδραστικής εκτίμησης κινδύνων

Ανακαλύψτε τη δωρεάν δικτυακή εφαρμογή μας η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε ένα συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο εταίρων να αναπτύσσει εξατομικευμένα εργαλεία εκτίμησης κινδύνου για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις.