Μετάβαση στο περιεχόμενο. | Μετάβαση στην πλοήγηση

Προσωπικά εργαλεία
Μετάβαση στο περιεχόμενο. Αναζήτηση Συχνές ερωτήσεις Βοήθεια Πληροφορίες σχετικά με τον Οργανισμό

Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία

Επιλογή γλώσσας:

Δίκτυο του Οργανισμού για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία
Loading
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα

Επισημάνσεις

Συστήστε το OSHmail στους συναδέλφους σας

24/02/2015

Περισσότεροι από 67.000 συνδρομητές συμμερίζονται την άποψή σας. Ως συνδρομητής του OSHmail, του ενημερωτικού δελτίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, αντιλαμβάνεστε την αξία της τακτικής ενημέρωσης. Κάθε μήνα, το OSHmail σάς μεταφέρει τα τελευταία νέα, τις εκδηλώσεις και τις εξελίξεις στον τομέα της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας από ολόκληρο τον κόσμο.

Ωστόσο, ενδεχομένως να γνωρίζετε συναδέλφους, εταίρους ή ομάδες δικτύωσης που ενδιαφέρονται επίσης για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία. Τι θα λέγατε να μας βοηθούσατε να ενημερώσουμε ακόμη περισσότερα άτομα σχετικά με το OSHmail, αποστέλλοντάς τους το ακόλουθο μήνυμα;

Κάντε κλικ εδώ για να ενημερώσετε κάποιον συνάδελφό σας

Εγγραφείτε στο OSHMail

Σας ευχαριστούμε, η ομάδα του OSHmail.

Περισσότερα…

Τα πρώτα πορίσματα της δεύτερης πανευρωπαϊκής έρευνάς μας για τις επιχειρήσεις

12/02/2015

Το πρώτο σύνολο βασικών πορισμάτων της ESENER-2, της δεύτερης ευρωπαϊκής έρευνας του EU-OSHA για τις επιχειρήσεις σχετικά με τους νέους και τους αναδυόμενους κινδύνους είναι πλέον διαθέσιμο.
Περίπου 50.000 επιχειρήσεις από ολόκληρη την Ευρώπη μετείχαν στην έρευνα σχετικά με την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία (ΕΑΥ), η οποία επικεντρώνεται στη διαχείριση των ψυχοκοινωνικών κινδύνων και της ΕΑΥ.
Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τους σημαντικούς παράγοντες κινδύνου που αντιμετωπίζει η επιχείρησή τους και ανέφεραν τους τρόπους και τους λόγους διαχείρισης των εν λόγω κινδύνων, ενώ παράλληλα προσδιόρισαν τους ανασταλτικούς παράγοντες για τη λήψη προληπτικών μέτρων.

Μεταφορτώστε τα πρώτα πορίσματα της ESENER-2 (στα αγγλικά)

Περισσότερα…

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου: Στόχος της έκθεσης του EU-OSHA είναι ο προσδιορισμός και η πρόληψη του καρκίνου που σχετίζεται με την εργασία

04/02/2015

Η έκθεση εξετάζει τις υφιστάμενες μεθόδους αξιολόγησης και υπογραμμίζει τις ελλείψεις γνώσεων σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου του επαγγελματικού καρκίνου και τον καρκίνο που σχετίζεται με την εργασία. Επίσης, διατυπώνει συστάσεις σχετικά με τους τρόπους κάλυψης αυτών των ελλείψεων ώστε να διευκολυνθεί η λήψη προληπτικών μέτρων.
Η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου 2015 (4 Φεβρουαρίου) είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη φροντίδα. Η έκθεση αυτή βάζει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια βελτίωσης της ευαισθητοποίησης και της γνώσης σχετικά με τον επαγγελματικό καρκίνο.


 

Περισσότερα…

"Ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στην Ευρώπη: συχνότητα εμφάνισης και στρατηγικές πρόληψης" – Περίληψη διαθέσιμη σε 25 γλώσσες

27/01/2015

Η παρούσα περίληψη βασίζεται σε έκθεση που εκπόνησαν από κοινού ο EU-OSHA και το Eurofound με θέμα τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στην εργασία, η οποία στοχεύει στους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής και τους συμβούλους, τους επαγγελματίες του τομέα ΕΑΥ και τους εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων.
Η έκθεση παρέχει ευρεία επισκόπηση των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στους χώρους εργασίας στην Ευρώπη και δίνει παραδείγματα σχετικά με τη μελλοντική πορεία τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων —όλα αυτά συνοδεύονται από πραγματικά παραδείγματα και από μελέτες περιπτώσεων.

Διαβάστε την περίληψη (διατίθεται σε 25 γλώσσες της ΕΕ)
Διαβάστε την πλήρη έκθεση (στα αγγλικά)
Διαχείριση του άγχους σε ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας

Περισσότερα…

Στο προσκήνιο

Εκστρατεία για τους Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας 2014-2015

Οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι μπορούν να εκδηλωθούν σε κάθε χώρο εργασίας και η ποιότητα του χώρου εργασίας συνδέεται στενά με το επίπεδο του άγχους που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Σχέδιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας

Σχέδιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας

Napo: Ασφάλεια με χαμόγελο

Συναντήστε έναν απλό εργαζόμενο που μετατράπηκε σε κινηματογραφικό αστέρα. Ο Napo είναι ο ήρωας κινουμένων σχεδίων με θέμα τον κόσμο της εργασίας ο οποίος μέσω των βουβών ταινιών στις οποίες πρωταγωνιστεί μιλάει τη γλώσσα τόσο των ενηλίκων όσο και των νέων εργαζομένων.

ESENER: Ευρωπαϊκή έρευνα για τους νέους και τους αναδυόμενους κινδύνους στις επιχειρήσεις

Μάθετε πώς τα διοικητικά στελέχη και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Ευρώπη διαχειρίζονται τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας τους.

OiRA: Έργο επιγραμμικής διαδραστικής εκτίμησης κινδύνων

Ανακαλύψτε τη δωρεάν δικτυακή εφαρμογή μας η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε ένα συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο εταίρων να αναπτύσσει εξατομικευμένα εργαλεία εκτίμησης κινδύνου για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις.