Μετάβαση στο περιεχόμενο. | Μετάβαση στην πλοήγηση

Προσωπικά εργαλεία
Μετάβαση στο περιεχόμενο. Αναζήτηση Συχνές ερωτήσεις Βοήθεια Πληροφορίες σχετικά με τον Οργανισμό

Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία

Επιλογή γλώσσας:

Δίκτυο του Οργανισμού για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία
Loading
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα

Επισημάνσεις

Κάντε την κάθε μέρα «Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος»! – Ο EU-OSHA για ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας χωρίς καπνό

26/05/2015

Κάθε χρόνο, στις 31 Μαΐου -Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος- υπογραμμίζονται οι κίνδυνοι του καπνίσματος για την υγεία και απευθύνεται κάλεσμα για τη χάραξη αποτελεσματικών πολιτικών με στόχο τη μείωση του καπνίσματος.

Ως γνωστό, το κάπνισμα συνδέεται με αναπνευστικές και καρδιοαγγειακές νόσους και αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων μορφών καρκίνου. Όμως και η δευτεροπαθής έκθεση στον καπνό, γνωστή και ως παθητικό κάπνισμα, αποτελεί σημαντική αιτία νόσων, αναπηρίας και θνησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απαγόρευση του καπνίσματος στον χώρο εργασίας εφαρμόζεται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, ορισμένοι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εκτίθενται στον καπνό του περιβάλλοντος.

Ο EU-OSHA καλεί τους εργοδότες και τους εργαζόμενους να συνεργαστούν για την εξάλειψη του παθητικού καπνίσματος στον χώρο εργασίας. Οι ασφαλείς και υγιείς χώροι εργασίας είναι οι χώροι εργασίας χωρίς καπνό!

Διαβάστε τους πρακτικούς οδηγούς για τους εργοδότες και τους εργαζόμενους με στόχο τη δημιουργία χώρων εργασίας χωρίς καπνό

Άρθρο του OSHwiki σχετικά με την Έκθεση στον καπνό στον χώρο εργασίας

Παρακολουθήστε την ταινία Ο Napo στο…« Οι πνεύμονες στην εργασία»

Ελάτε να συμμετάσχετε στην εκστρατεία «Οι πρώην καπνιστές συνεχίζουν να αντιστέκονται»

 

 

Περισσότερα…

Εστιακοί πόλοι του EU-OSHA: χρησιμοποιώντας τη δύναμη της δικτύωσης για την προώθηση της ασφάλειας και της υγείας στην εργασία

20/05/2015

Ο EU-OSHA είναι ένας οργανισμός-δίκτυο. Οι εστιακοί πόλοι σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες συμβάλλουν στην ενίσχυση των ενημερωτικών υπηρεσιών μας και των δραστηριοτήτων της εκστρατείας μας σε εθνικό επίπεδο. Η υποστήριξη και η αφοσίωσή τους έχουν καίρια σημασία για την προαγωγή και τη διατήρηση μιας νοοτροπίας πρόληψης των κινδύνων στον χώρο εργασίας.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το δίκτυο των εστιακών πόλων μας.

Περισσότερα…

Μείνετε συνδεδεμένοι: εξερευνήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

12/05/2015

Ο EU-OSHA έχει ενεργό παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία χρησιμοποιεί για την ανταλλαγή γνώσεων στον τομέα της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλουν σημαντικά στις προσπάθειές μας να καταστήσουμε τους χώρους εργασίας στην ΕΕ ασφαλέστερους, υγιεινότερους και παραγωγικότερους  βοηθώντας μας να μεταδώσουμε με άμεσο τρόπο μηνύματα στο ευρύ κοινό.

Συμμετέχουμε στις ακόλουθες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης: Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube και Slideshare

Συνδεθείτε και γίνετε μέλος της κοινότητας ΕΑΥ η οποία διευρύνεται διαρκώς.

Περισσότερα…

9 Μαΐου - Ημέρα της Ευρώπης, γιατί η Ευρώπη είναι εδώ για σένα!

07/05/2015

Η 9η Μαΐου 2015 - Ημέρα της Ευρώπης - σηματοδοτεί την 65η επέτειο της "δήλωσης Σουμάν" και την ιστορική έναρξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για μια ισχυρότερη Ευρώπη σε παγκόσμιο επίπεδο και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA) συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός πιο ασφαλούς, υγιεινού και παραγωγικού εργασιακού περιβάλλοντος στην Ευρώπη.

Στις 9 Μαΐου 2015, ο EU-OSHA βγαίνει στους δρόμους του Μπιλμπάο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τη σπουδαιότητα της αποτελεσματικής διαχείρισης του άγχους και των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στον χώρο εργασίας, μέσω της πανευρωπαϊκής εκστρατείας Διαχείριση του Άγχους σε Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας . Μπορείτε να στηρίξετε το #EUmanagestress μαζί μας ακολουθώντας μας στα κοινωνικά δίκτυα στο @EU_OSHA.

Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ανοίγουν επίσης τις πόρτες τους με ελεύθερη προσέλευση του κοινού καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ημέρα ελεύθερης προσέλευσης του κοινού στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και ελάτε να συμμετάσχετε σε πολλές δραστηριότητες στο #euopendoors.

Περισσότερα…

Στο προσκήνιο

Εκστρατεία για τους Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας 2014-2015

Οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι μπορούν να εκδηλωθούν σε κάθε χώρο εργασίας και η ποιότητα του χώρου εργασίας συνδέεται στενά με το επίπεδο του άγχους που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Σχέδιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας

Σχέδιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας

Napo: Ασφάλεια με χαμόγελο

Συναντήστε έναν απλό εργαζόμενο που μετατράπηκε σε κινηματογραφικό αστέρα. Ο Napo είναι ο ήρωας κινουμένων σχεδίων με θέμα τον κόσμο της εργασίας ο οποίος μέσω των βουβών ταινιών στις οποίες πρωταγωνιστεί μιλάει τη γλώσσα τόσο των ενηλίκων όσο και των νέων εργαζομένων.

ESENER: Ευρωπαϊκή έρευνα για τους νέους και τους αναδυόμενους κινδύνους στις επιχειρήσεις

Μάθετε πώς τα διοικητικά στελέχη και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Ευρώπη διαχειρίζονται τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας τους.

OiRA: Έργο επιγραμμικής διαδραστικής εκτίμησης κινδύνων

Ανακαλύψτε τη δωρεάν δικτυακή εφαρμογή μας η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε ένα συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο εταίρων να αναπτύσσει εξατομικευμένα εργαλεία εκτίμησης κινδύνου για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις.

Δωρεάν Ενημερωτικό Δελτίο

Λάβετε το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο μας σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία.

Εγγραφή

Χρησιμοποιήσετε επίσης την υπηρεσία ειδοποίησης!

Twitter