Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer
Gå direkte til indhold Søg FAQ Hjælp Om os

Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur

Vælg sprog:

Arbejdsmiljønetværk
Loading
Du er her: Forside

Højdepunkter

Gør hver dag til en international røgfri dag – EU-OSHA går til kamp for røgfri, sunde arbejdspladser

26/05 2015

Hvert år den 31. maj, på den internationale røgfri dag, sættes der fokus på de sundhedsmæssige farer ved tobaksrygning og vigtigheden af en politisk indsats til nedbringelse af tobaksforbruget.

Tobaksrygning vides med sikkerhed at være direkte forbundet med en række åndedræts- og kredsløbslidelser såvel som med en signifikant øget risiko for at udvikle visse kræftformer. Men også udsættelse for tobaksforurenet luft eller passiv rygning er en væsentlig årsag til sygdom, invaliditet og øget dødelighed i Den Europæiske Union.

Der er nedlagt rygeforbud på arbejdspladser i flere europæiske lande, men nogle arbejdstagere udsættes stadig for tobaksrøg i deres omgivelser.

EU-OSHA opfordrer arbejdsgivere og ansatte til sammen at udrydde passiv rygning på arbejdspladsen. Gode arbejdspladser er røgfri arbejdspladser.

Læs de praktiske vejledninger til arbejdsgivere og arbejdstagere om fremme af røgfri arbejdspladser

OSHwiki-artikel om Passiv rygning på arbejdspladsen

Se "Napo i … lunger på arbejde"

Tilslut dig "Ex-rygere er ustoppelige"-kampagnen 

 

 

Mere…

EU-OSHA's knudepunkter: Netværk til fremme af sundere og sikrere arbejdspladser

20/05 2015

EU-OSHA er en netværksorganisation. Knudepunkter i mere end 30 europæiske lande bidrager til gennemførelsen af vores formidlings- og kampagnetiltag på nationalt plan. Deres støtte og omhu er en hovedhjørnesten i bestræbelserne på at fremme og vedligeholde en risikoforebyggelseskultur på arbejdspladsen.

Læs mere om vores netværk af knudepunkter.

 

Mere…

Følg med på vores sociale kanaler

12/05 2015

EU-OSHA er aktivt til stede på de sociale medier som agenturet bruger som en base til deling af viden om sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen.

De sociale mediekanaler giver værdi til vores indsats for at gøre EU's arbejdspladser sikrere, sundere og mere produktive , idet de giver os mulighed for at nå ud til et bredere publikum og formidle enkle budskaber.

Vi kan findes på følgende sociale netværksplatformer: Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube og Slideshare.

Følg os, og bliv en del af vores voksende arbejdsmiljøfællesskab.

Mere…

9. maj - Europadag, fordi Europa er der for dig!

07/05 2015

Europadagen den 9. maj 2015 markerer 65-året for »Schuman-erklæringen« og det historiske startpunkt for den europæiske integration. Den Europæiske Union arbejder for et stærkere Europa i verden, og Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur (EU-OSHA) bidrager til at gøre Europa til et sikrere, sundere og mere produktivt sted at arbejde.

Den 9. maj går EU-OSHA på gaden i Bilbao for at skabe opmærksomhed om betydningen af effektiv håndtering af stress og psykosociale risici på arbejdspladsen gennem sin EU-kampagne »Gode arbejdspladser tager hånd om stress«. Du kan støtte #EUmanagestress sammen med os ved at følge @EU_OSHA's sociale kanaler.

EU-institutionerne holder også åbent hus hele dagen. Få flere oplysninger om åbent hus i EU-institutionerne, og deltag i de mange #euopendoors-aktiviteter.

Mere…

I fokus

Kampagnen "Et sikkert og sundt arbejdsmiljø" 2014-2015

Risikofaktorer i det psykiske arbejdsmiljø kan forekomme på alle arbejdspladser, og kvaliteten af enhver arbejdsplads hænger i væsentligt omfang sammen med det stressniveau, som medarbejderne oplever.

Europa-Parlamentets projekt for ældre arbejdstagere

Europa-Parlamentets projekt vedrørende ældre arbejdstageres sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen

Napo: “Sikkerhed med et smil”

Mød den almindelige arbejdstager, der blev filmstjerne. Napo er helten i en række animerede stumfilm om arbejdslivet, som henvender sig til både voksne og unge arbejdstagere.

ESENER: Den europæiske virksomhedsundersøgelse af nye risici og risici i fremvækst

Find ud af, hvordan ledere og arbejdstagerrepræsentanter over hele Europa styrer arbejdsmiljørisici på deres arbejdspladser.

OiRA: Onlineværktøj til interaktiv arbejdspladsvurdering

Prøv vores gratis webapplikation, som gør, at et stigende antal netværkspartnere kan udvikle skræddersyede risikovurderingsværktøjer til mikrovirksomheder og små og mindre virksomheder.