Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer
Gå direkte til indhold Søg FAQ Hjælp Om os

Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur

Vælg sprog:

Arbejdsmiljønetværk
Loading
Du er her: Forside

Højdepunkter

OSHwiki-artikel i fokus – Mod en forebyggelseskultur inden for arbejdsmiljø

15/04 2015

OSHwiki-artiklen, som er i fokus i denne måned, ser nærmere på emnet virksomhedskultur, der spiller en særdeles vigtig rolle inden for arbejdsmiljø. Som forklaret i artiklen refererer organisationskultur til de fælles værdier, normer, holdninger og tabuer i en virksomhed, som både påvirker arbejdsprocesserne og opfattelsen og forståelsen af arbejdsmiljørisici, og hvordan disse kan håndteres.

Det er derfor ikke kun vigtigt for virksomhederne at investere i udvikling af en virksomhedskultur, der prioriterer arbejdsmiljøet. Det er også en prioritet for Den Europæiske Union og andre internationale organisationer som f.eks. Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO), som har valgt dette tema til verdensdagen for sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen i 2015 med opfordringen “Vær med til at opbygge en forebyggelseskultur inden for arbejdsmiljø”.

Mere…

EU-OSHA tilbyder en gratis onlinedatabase med publikationer om sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen.

07/04 2015

Interesseret i oplysninger om sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen? Vores publikationer rækker fra indgående forskningsrapporter til e-fact-dokumenter om forskellige emner, som kan bruges på arbejdspladsen. Alle kan downloades gratis. Du kan søge i biblioteket efter sprog, emne eller nøgleord og finde en lang række publikationer på flere sprog om de vigtigste sektorer og temaer inden for sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen.

Besøg vores side med publikationer nu.

 

Mere…

Benchmarking og udveksling af god praksis inden for sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen – sammendraget kan læses nu

24/03 2015

Der findes nu et konferencesammendrag fra arrangementet om benchmarking og udveksling af god praksis inden for sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen (Benchmarking and exchange of good practices in OSH), som giver virksomhederne mulighed for at sammenligne viden om praksis inden for sikkerhed og sundhed. De fire workshopper, som blev afholdt, omfatter: at tage ved lære af ulykker, ledelse inden for sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen, sikkerheds- og sundhedskultur og resultatindikatorer inden for sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen.
 

Mere…

OiRA i den europæiske sociale sektordialog

17/03 2015

Den succes, som onlineprojektet vedrørende interaktiv arbejdspladsvurdering (OiRA) har opnået, afspejles ikke kun i antallet af deltagende nationale partnere (15). En række sektordialogudvalg i EU gør også brug af de enestående muligheder, som OiRA giver.
 

Mere…

I fokus

Kampagnen "Et sikkert og sundt arbejdsmiljø" 2014-2015

Risikofaktorer i det psykiske arbejdsmiljø kan forekomme på alle arbejdspladser, og kvaliteten af enhver arbejdsplads hænger i væsentligt omfang sammen med det stressniveau, som medarbejderne oplever.

Europa-Parlamentets projekt for ældre arbejdstagere

Europa-Parlamentets projekt vedrørende ældre arbejdstageres sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen

Napo: “Sikkerhed med et smil”

Mød den almindelige arbejdstager, der blev filmstjerne. Napo er helten i en række animerede stumfilm om arbejdslivet, som henvender sig til både voksne og unge arbejdstagere.

ESENER: Den europæiske virksomhedsundersøgelse af nye risici og risici i fremvækst

Find ud af, hvordan ledere og arbejdstagerrepræsentanter over hele Europa styrer arbejdsmiljørisici på deres arbejdspladser.

OiRA: Onlineværktøj til interaktiv arbejdspladsvurdering

Prøv vores gratis webapplikation, som gør, at et stigende antal netværkspartnere kan udvikle skræddersyede risikovurderingsværktøjer til mikrovirksomheder og små og mindre virksomheder.