Прескачане на съдържание. | Прескачане до навигация

Лични средства
Прескочи към съдържанието. Търсене ЧЗВ Помощ About us

Европейска агенция за безопасност и здраве при работа

Избери Език:

OSHA мрежа
Loading
Вие сте тук: Начало

Акценти

Водещи европейски фирми и организации получават признание за управление на стреса на работното място

05-03-2015

Като част от кампанията на EU-OSHA „Здравословни работни места – управлявай стреса“, Агенцията събра на церемония, председателствана от еврокомисаря Мариан Тисен и директора на EU-OSHA Криста Зедлачек, над 100 други официални партньори, които прилагат мерки за намаляване на психосоциалните рискове и стреса на работното място.
 

Повече…

8-ми март — Международен ден на жената

04-03-2015

От повече от 100 години Международният ден на жената отбелязва икономическите, политическите и социалните постижения на жените от цял свят и насърчава равенство между половете. Жените представляват 45% от заетото население в Европейския съюз, но все още има много работни места, които са създадени с оглед на това, че ще бъдат заети от мъже. По отношение на БЗР е необходим е подход, който отчита аспектите на пола, за да стане трудовият живот на жените по-здравословен, по-безопасен и по-продуктивен.

Повече…

Препоръчайте бюлетина OSHmail на колега

24-02-2015

Повече от 67 000 други абонати вече споделят вашите виждания. Като абонат на OSHmail, информационния бюлетин на Европейската агенция за безопасност и здраве при работа, вие осъзнавате колко е важно да имате актуална информация. Всеки месец OSHmail представя последните новини, събития и развития от света в областта на безопасността и здравето при работа.

Може би познавате колеги, партньори или групи в мрежата, които също се интересуват от безопасността и здравето при работа. Защо да не ни помогнете да запознаем повече хора с OSHmail, като им изпратим това съобщение?

Кликнете тук, за да информирате колега

Абонамент за OSHMail

С благодарност, вашият OSHmail екип

Повече…

Първи констатации от второто Европейско проучване на предприятията

12-02-2015

Налице са подбрани основни констатации от ESENER-2, второто издание на водещото Европейско проучване за новите и нововъзникващите рискове в предприятията на EU-OSHA.
Бяха анкетирани почти 50 000 предприятия в Европа относно аспекти на безопасността и здравето при работа (БЗР), с акцент върху психосоциалните рискове и управлението на БЗР.
Участниците в анкетите отговориха на въпроси за основните рискови фактори в техните предприятия и посочиха как се справят с тях и защо. Те определиха и пречки за предотвратяването им.

Изтеглете първите констатации от ESENER-2 (на английски език)

Повече…

На фокус

Кампания "Здравословни работни места" 2014-2015 г.

Психосоциалните рискове могат да се проявят на всяко работно място, като качеството на всяко работно място се свързва в голяма степен с нивото на стреса, на който са изложени работниците и служителите. 

Проект на ЕП за по-възрастните работници

Проект на Европейския парламент за безопасност и здраве при работа на по-възрастните работници

Шестте приоритетни области на ЕU-OSHA за 2014—2020 г.

Вижте новия ни корпоративен видеоматериал.

Напо: Безопасност с усмивка

Запознайте се с обикновения работник, който стана кинозвезда. Напо е главният герой в анимационен свят на труда, където немите филми говорят както на млади, така и на възрастни работници.

ESENER: Европейско проучване за новите и нововъзникващите рискове в предприятията

Научете как ръководителите и представителите на работниците в Европа управляват рисковете за здравето и безопасността на работното място.

OiRA: проект за онлайн инструмент за оценка на риска

Научете повече за нашето безплатно уеб приложение, което дава възможност на все по-голяма мрежа от партньори да създават персонализирани инструменти за оценка на риска, предназначени за употреба от микро и малки предприятия.