Прескачане на съдържание. | Прескачане до навигация

Лични средства
Прескочи към съдържанието. Търсене ЧЗВ Помощ About us

Европейска агенция за безопасност и здраве при работа

Избери Език:

OSHA мрежа
Loading
Вие сте тук: Начало

Акценти

Сравнителен анализ и обмен на добри практики по БЗР — резюмето вече е на разположение

24-03-2015

Вече е на разположение резюмето на събитието „Сравнителен анализ и обмен на добри практики по БЗР“, което предостави на фирмите възможност да съпоставят познанията си за практиките за здраве и безопасност. Бяха проведени четири семинара, които обхванаха следните теми: извличане на поуки от злополуките, ръководни умения по отношение на БЗР, култура на безопасност и здраве и показатели за ефективност на БЗР.
 

Повече…

OiRA в европейския секторен социален диалог

17-03-2015

Доказателство за успеха на проекта за интерактивна оценка на риска онлайн (OiRA) е не само броят на участващите национални партньори (15). Редица комитети за секторен социален диалог в ЕС също се възползваха от уникалните възможности на OiRA.
 

Повече…

Водещи европейски фирми и организации получават признание за управление на стреса на работното място

05-03-2015

Като част от кампанията на EU-OSHA „Здравословни работни места – управлявай стреса“, Агенцията събра на церемония, председателствана от еврокомисаря Мариан Тисен и директора на EU-OSHA Криста Зедлачек, над 100 други официални партньори, които прилагат мерки за намаляване на психосоциалните рискове и стреса на работното място.
 

Повече…

8-ми март — Международен ден на жената

04-03-2015

От повече от 100 години Международният ден на жената отбелязва икономическите, политическите и социалните постижения на жените от цял свят и насърчава равенство между половете. Жените представляват 45% от заетото население в Европейския съюз, но все още има много работни места, които са създадени с оглед на това, че ще бъдат заети от мъже. По отношение на БЗР е необходим е подход, който отчита аспектите на пола, за да стане трудовият живот на жените по-здравословен, по-безопасен и по-продуктивен.

Повече…

На фокус

Кампания "Здравословни работни места" 2014-2015 г.

Психосоциалните рискове могат да се проявят на всяко работно място, като качеството на всяко работно място се свързва в голяма степен с нивото на стреса, на който са изложени работниците и служителите. 

Проект на ЕП за по-възрастните работници

Проект на Европейския парламент за безопасност и здраве при работа на по-възрастните работници

Шестте приоритетни области на ЕU-OSHA за 2014—2020 г.

Вижте новия ни корпоративен видеоматериал.

Напо: Безопасност с усмивка

Запознайте се с обикновения работник, който стана кинозвезда. Напо е главният герой в анимационен свят на труда, където немите филми говорят както на млади, така и на възрастни работници.

ESENER: Европейско проучване за новите и нововъзникващите рискове в предприятията

Научете как ръководителите и представителите на работниците в Европа управляват рисковете за здравето и безопасността на работното място.

OiRA: проект за онлайн инструмент за оценка на риска

Научете повече за нашето безплатно уеб приложение, което дава възможност на все по-голяма мрежа от партньори да създават персонализирани инструменти за оценка на риска, предназначени за употреба от микро и малки предприятия.