Прескачане на съдържание. | Прескачане до навигация

Лични средства
Прескочи към съдържанието. Търсене ЧЗВ Помощ About us

Европейска агенция за безопасност и здраве при работа

Избери Език:

OSHA мрежа
Loading
Вие сте тук: Начало

Акценти

Фокусни точки на EU-OSHA: използване на предимствата на работата в мрежа за насърчаване на безопасността и здравето при работа

20-05-2015

EU-OSHA е организация, която осъществява дейността си в мрежа. Фокусните точки в повече от 30 европейски страни допринасят за подобряване на нашите информационни услуги и дейности във връзка с кампаниите на национално равнище. Тяхната помощ и ангажираност са от съществено значение за насърчаване и поддържане на култура на превенция на риска на работното място.

Научете повече за нашата мрежа от фокусни точки

 

Повече…

За постоянна връзка: прегледайте нашите социални мрежи

12-05-2015

EU-OSHA поддържа активно присъствие в социалните мрежи и ги използва като център за обмен на познания по въпросите на безопасността и здравето при работа.

Средствата на социалните мрежи допълват усилията ни за подобряване на безопасността, здравето и продуктивността на работното място в ЕС, като ни помагат да достигнем по-широка публика и да отправим ясни послания.

Участваме в следните платформи на социални мрежи: Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube и Slideshare

Свържете с нас, присъединете се към нашата растяща общност по безопасност и здраве при работа.

Повече…

9 май - Ден на Европа, защото това е твоята Европа!

07-05-2015

На деня на Европа, 9 май 2015 г., се навършат 65 години от подписването на Декларацията на Шуман, поставила началото на европейската интеграция. Европейският съюз работи за засилване на позицията на Европа на световната сцена, а Европейската агенция за безопасност и здраве при работа (EU-OSHA) допринася за постигане на по-безопасна, по-здравословна и по-продуктивна работна среда в Европа.

На 9 май тази година EU-OSHA излиза по улиците на Билбао с цел да информира обществеността за значението на ефективното управление на стреса и психосоциалните рискове на работното място чрез общоевропейската си кампания Здравословни работни места — управлявай стреса! Можете се включите в #EUmanagestress, като следите нашите канали в социалните мрежи на адрес @EU_OSHA.

Освен това на този ден институциите на ЕС ще отворят вратите си за обществеността. Научете повече за Деня на отворени врати в европейските институции и се включете в многобройните дейности на адрес #euopendoors.

Повече…

Изключителни примери за управление на стреса на работното място, отличени на церемония в Рига

27-04-2015

На 27.04.2015 г. в навечерието на Световния ден на безопасността и здравето при работа, по време на конференция за безопасността и здравето при работа в рамките на латвийското председателство, в Рига се връчиха Наградите за добри практики, част от кампанията „Здравословни работни места". Наградени бяха единадесет новаторски и изключителни примера за управление на психосоциалните рискове и стреса, дело на различни по големина и сектор организации от цяла Европа. Наградите демонстрират успеха на кампанията „Здравословни работни места - управлявай стреса!" на ниво работно място.

 

Повече…

На фокус

Кампания "Здравословни работни места" 2014-2015 г.

Психосоциалните рискове могат да се проявят на всяко работно място, като качеството на всяко работно място се свързва в голяма степен с нивото на стреса, на който са изложени работниците и служителите. 

Проект на ЕП за по-възрастните работници

Проект на Европейския парламент за безопасност и здраве при работа на по-възрастните работници

Шестте приоритетни области на ЕU-OSHA за 2014—2020 г.

Вижте новия ни корпоративен видеоматериал.

Напо: Безопасност с усмивка

Запознайте се с обикновения работник, който стана кинозвезда. Напо е главният герой в анимационен свят на труда, където немите филми говорят както на млади, така и на възрастни работници.

ESENER: Европейско проучване за новите и нововъзникващите рискове в предприятията

Научете как ръководителите и представителите на работниците в Европа управляват рисковете за здравето и безопасността на работното място.

OiRA: проект за онлайн инструмент за оценка на риска

Научете повече за нашето безплатно уеб приложение, което дава възможност на все по-голяма мрежа от партньори да създават персонализирани инструменти за оценка на риска, предназначени за употреба от микро и малки предприятия.