Прескачане на съдържание. | Прескачане до навигация

Лични средства
Прескочи към съдържанието. Търсене ЧЗВ Помощ About us

Европейска агенция за безопасност и здраве при работа

Избери Език:

OSHA мрежа
Loading
Вие сте тук: Начало

Акценти

28 април — важен ден за безопасността и здравето при работа

23-04-2015

Включете се в изграждането на култура на превенция за БЗР е темата на Световния ден за безопасност и здраве при работа, организиран от Международната организация на труда (МОТ).
Според МОТ националната култура на безопасност и здраве при работа означава, че правото на безопасна и здравословна работна среда се зачита на всички равнища, че правителствата, работодателите и работниците участват активно в създаването на безопасна и здравословна работна среда чрез система от ясно дефинирани права, отговорности и задължения и че най-голям приоритет се поставя върху принципа на превенция.

Повече…

Статия в OSHwiki в центъра на вниманието — За култура на безопасност и здраве при работа

15-04-2015

Този месец статията в OSHwiki в центъра на вниманието разглежда въпроса за организационната култура, която изпълнява съществена роля за безопасността и здравето при работа (БЗР). В статията се разяснява, че организационната култура се отнася до съвместните ценности, норми, мнения и табута в рамките на една организация, които влияят на работните процеси, възприемането и разбирането на рисковете в областта на БЗР, и какви мерки се предприемат за тях.

Ето защо инвестирането в развитието на корпоративна култура, която цени високо здравето и безопасността, не е от значение само за организациите. Това също е приоритет за Европейския съюз и други международни организации, например Международната организация на труда (МОТ), която е посветила Световния ден за безопасност и здраве при работа на тази тема под призива за действие „Включете се в изграждането на култура на превенция за БЗР“.

Повече…

EU-OSHA предлага безплатно онлайн база данни с публикации по БЗР

07-04-2015

Проявявате ли интерес към информация за безопасността и здравето при работа? Нашите публикации са разнообразни и включват от доклади със задълбочени проучвания до тематични електронни бюлетини, предназначени за използване на работното място. Всичките могат да се изтеглят безплатно. Можете да търсите по език, тема или ключова дума и да намерите множество публикации на различни езици във връзка с основните сектори и теми по БЗР.

Посетете раздела за публикации

 

Повече…

Сравнителен анализ и обмен на добри практики по БЗР — резюмето вече е на разположение

24-03-2015

Вече е на разположение резюмето на събитието „Сравнителен анализ и обмен на добри практики по БЗР“, което предостави на фирмите възможност да съпоставят познанията си за практиките за здраве и безопасност. Бяха проведени четири семинара, които обхванаха следните теми: извличане на поуки от злополуките, ръководни умения по отношение на БЗР, култура на безопасност и здраве и показатели за ефективност на БЗР.
 

Повече…

На фокус

Кампания "Здравословни работни места" 2014-2015 г.

Психосоциалните рискове могат да се проявят на всяко работно място, като качеството на всяко работно място се свързва в голяма степен с нивото на стреса, на който са изложени работниците и служителите. 

Проект на ЕП за по-възрастните работници

Проект на Европейския парламент за безопасност и здраве при работа на по-възрастните работници

Шестте приоритетни области на ЕU-OSHA за 2014—2020 г.

Вижте новия ни корпоративен видеоматериал.

Напо: Безопасност с усмивка

Запознайте се с обикновения работник, който стана кинозвезда. Напо е главният герой в анимационен свят на труда, където немите филми говорят както на млади, така и на възрастни работници.

ESENER: Европейско проучване за новите и нововъзникващите рискове в предприятията

Научете как ръководителите и представителите на работниците в Европа управляват рисковете за здравето и безопасността на работното място.

OiRA: проект за онлайн инструмент за оценка на риска

Научете повече за нашето безплатно уеб приложение, което дава възможност на все по-голяма мрежа от партньори да създават персонализирани инструменти за оценка на риска, предназначени за употреба от микро и малки предприятия.